Poti muta mobila singur sau ai nevoie de o firma de mutari?

Poti muta mobila singur sau ai nevoie de o firma de mutari?

Este o intrebare pe care si-o pun toti cei care trebuie sa se mute, fie ca o fac dintr-un apartament in altul, la doar cateva strazi distanta, fie ca o fac dintr-o tara in alta.

Daca decizi sa te muti de unul singur este posibil, insa provocarile vor fi foarte mari. Va trebui sa ai grija de produsele pe care le muti, folosind materiale pentru impachetare de cea mai buna calitate, va trebui sa gasesti solutii pentru a deplasa piesele greoaie de mobilier si va trebui sa ai grija de propria sanatate. Cele mai multe accidente au loc in procesul de mutare si riscul de a ramane cu spatele blocat este unul serios.

Poti muta mobila singur sau ai nevoie de o firma de mutari?

Totusi, daca faci totul cu grija, nu vei pati nimic:

  • Studiaza problema si fa-ti un plan bine pus la punct;
  • Renunta la tot ceea ce stii ca nu vei mai folosi in noua locatie;
  • Goleste si demonteaza mobilierul;
  • Muta piesa cu piesa in masina. Daca nu ai o masina suficient de mare inchiriaza una, sau apeleaza la un prieten;
  • Gaseste variante care sa iti usureze munca. Suportii pe roti, spre exemplu, pot fi de mare ajutor.
  • Ai grija in momentul in care montezi totul la loc.

Angajarea unui profesionist este intotdeauna varianta mai buna

Totusi, toata misiunea de mai sus poate sa iti ocupe foarte mult timp si sa te puna la cheltuieli destul de mari. Tocmai de aceea, de foarte multe ori este mai indicat sa alegi un profesionist care sa te ajute cu mutarea. Motivele sunt cat se poate de convingatoare si incep cu faptul ca are deja experienta a zeci sau sute de mutari.

De asemenea, o firma care se ocupa de mutari are masinile necesare, ambalajele de protectie si toate solutiile pentru a duce totul la bun sfarsit in siguranta. Unele firme dispun chiar si de lift exterior, in asa fel incat sa evite mutarea dulapurilor foarte greoaie pe scari.

Singura ta responsabilitate atunci cand alegi o firma de mutari este sa o cauti pe cea mai buna, iar acest lucru  se poate face foarte simplu, atata vreme cat ti se ofera un pret fix pentru intregul proces, se ofera o asigurare pentru toate piesele mutate si exista comunicare foarte buna intre tine si reprezentantii companiei.

Per total, daca alegi cu atentie firma de mutari, s-ar putea ca totul sa fie mai ieftin si mai eficient.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns