Acte importante pe care sa nu le uiti in timpul unei mutari

Acte importante pe care sa nu le uiti in timpul unei mutari

Avand in vedere amploarea procesului de mutare, s-ar putea sa fie o provocare sa planifici si sa organizezi eficient toate aspectele complicate ale acestei operatiuni. Cu toate acestea, daca nu acorzi o atentie meticuloasa fiecarui mic detaliu al mutarii tale, risti sa te confrunti cu necazuri mari mai tarziu. Pe langa toate problemele esentiale de care trebuie sa te ocupi atunci cand organizezi aceasta sarcina, cum ar fi gasirea unei noi locuinte adecvate, gasirea unei firme de relocari Bucuresti de incredere, sortarea si impachetarea bunurilor tale, etc., trebuie sa te ocupi si de documentele necesare.

Aceasta treaba aparent simpla, totusi, se dovedeste adesea a fi mai consumatoare de timp si mai stresanta decat te poti astepta.

Colectarea si organizarea tuturor actelor importante din casa necesita multa diligenta, timp si efort – nu numai ca trebuie sa aduni si sa sortezi un numar mare de acte importante, dar trebuie sa respecti si anumite termene limita si sa gasesti o modalitate de a pastra toate documentele in siguranta pe parcursul intregului proces de mutare. Cel mai rau, procedurile necesare pentru a prelua, actualiza, inregistra sau anula anumite documente importante sunt adesea lente si problematice.

Acestea fiind spuse, ar fi o idee buna sa incepi sa pregatesti actele necesare cu mult timp in avans.

Ce acte sa impachetezi inainte sa te muti:

Unele dintre actele importante pe care trebuie sa le iei cu tine cand te muti vor fi stivuite cu grija in dulapurile tale, altele vor fi imprastiate prin casa, iar altele vor trebui sa fie preluate de la diferite institutii. Cele mai importante de care vei avea nevoie sunt urmatoarele:

  • Actele personale de identitate – Strange certificatele de nastere, buletinele, pasapoartele, permisele de conducere, cartile de asigurari sociale, certificatele de casatorie sau de divort (daca exista), actele militare (daca este cazul) ale tale si ale membrilor familiei si pune-le intr-o cutie mica ignifuga. Retine ca este posibil sa ai nevoie de aceste documente pe parcurs sau inainte ca transportatorii tai sa iti livreze lucrurile la noua casa, asa ca pastreaza-le la indemana tot timpul;
  • Actele legate de mutare – Atunci cand semnezi un contract cu o firma de mutari, aceasta iti va oferi o serie de documente importante. Va trebui sa consulti aceste hartii in mod frecvent pe tot parcursul procesului de mutare, asa ca pastreaza-le intr-un loc sigur si usor accesibil pana in ziua mutarii. Cand vine momentul sa-ti parasesti vechea casa definitiv, pune toate actele legate de mutare in cutia cu restul actelor importante si ia-le cu tine;
  • Actele de proprietate – Contractele de vanzare si cumparare, copiile de inchiriere, documentele ipotecare atat pentru vechea casa, cat si pentru cea noua, politele de asigurare, actele de asigurare auto, documentele de inmatriculare a autovehiculelor si alte documente legate de proprietatile pe care le ai sunt, de asemenea, importante si nu trebuie omise.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns