Casa noua, viața noua. Cum sa obții totul de la o mutare?

Casa noua, viața noua. Cum sa obții totul de la o mutare?

Daca te-ai hotarat sa te muti, este bine sa te asiguri ca intregul proces este unul foarte bine planificat, in asa fel incat stresul, cheltuielile si pierderile sa fie cat mai mici.

Pentru foarte multi oameni, mutarea inseamna transportul tuturor bunurilor stranse intr-o viata dintr-o parte in alta. Pentru cei mai inteligenti insa, mutarea inseamna si o foarte buna organizare a acestor lucruri.

Oamenii, in general, au prostul obicei de a strange lucruri de care nu au neaparata nevoie, iar mutarea poate sa insemne curatenie. Iata, asadar, ce trebuie sa faci ca sa obtii totul de la mutarea in noua casa.

Casa noua, viața noua. Cum sa obții totul de la o mutare?

1. Firma de mutari cu care colaborezi are o contributie uriasa in intregul proces

Un prim pas pe care trebuie sa il faci este sa alegi o firma de mutari care iti poate oferi cat mai multe servicii. Ce servicii?  Asigura-te ca ofera transport mobila, montare si demontare mobila, planificare cat mai buna, transport asigurat si chiar posibilitatea de depozitare a diverselor lucruri pe care nu le poti muta imediat dintr-o locuinta in alta.

Din fericire, piata este din ce in ce mai matura iar firmele de mutari reusesc sa asigure servicii din ce in ce mai bune.

2. Planificarea

Nu trebuie sa lasi totul pe seama firmei de transport. Orice mutare inseamna planificare, iar acest proces dureaza, de regula, cateva zile. Planificarea poate sa fie conturata de cativa pasi deosebit de importanti:

  • Un inventar al tuturor lucrurilor stranse de-a lungul timpului;
  • O sortare a acestora in functie de importanta;
  • Renuntarea la tot ceea ce crezi ca nu iti mai este util.

Incearca sa renunti la toate hainele vechi pe care nu le-ai mai purtat de mai bine de un an. Cu siguranta nu le vei mai purta vreodata. Daca sunt bune, le poti dona.

De asemenea, incearca sa nu iei cu tine toate piesele de mobilier, mai ales daca sunt uzate. Daca te muti intr-o casa noua, cel mai bine este sa ai mobilier nou. Este aer nou si iti ofera sansa de a lua u start mult mai hotarat.

In ceea ce priveste accesoriile, cu siguranta ai multe pe care le consideri a avea valoare sentimentala. Pozele, magnetii de frigider si diverse alte obiecte de acest fel trebuie sa isi gaseasca loc in noua casa, insa poti renunta cu usurinta la bibelouri vechi sau la vase pe care nu le-ai folosit de foarte multa vreme.

3. Mutarea propriu-zisa

In momentul in care vine firma de mutari este bine sa ai pregatit tot ceea ce vrei sa muti. Asigura-te ca ai cutii, folii de plastic si un marker pentru o organizare cat mai buna. Desi multe firme ofera si posibilitatea de organizare, cea mai buna solutie pentru o mutare eficienta este sa organizezi tu totul.

Despre autor

admin administrator

1 comentariu până acum

3 Probleme posibile cand te muti intr-o alta casa – irsrelo.roPublicat pe8:45 am - dec. 11, 2020

[…] important sa fii pregatit pentru cele mai frecvente probleme in timpul procesului de mutare, astfel incat sa ai o solutie la indemana care sa te scoata din impas. Cu cat esti mai bine […]

Lasă un răspuns