Ce trebuie sa faci atunci cand te muti?

Ce trebuie sa faci atunci cand te muti?

Societatea in care traim este una extrem de diversificata si ofertanta atunci cand vine vorba despre oportunitati. Tocmai de aceea, foarte multi oameni se muta dintr-o parte in alta a tarii sau dintr-o parte in alta a lumii. Mutarea a devenit o obisnuinta iar oamenii se muta de cel putin 3-4 ori in viata. Procesul de mutare este, in general, foarte stresant. Astfel, inainte de a demara un astfel de proces trebuie sa stii cum sa il administrezi corect, in asa fel incat sa fie cat mai facil.

Ce trebuie sa faci inainte de a te muta ?

1. Incepe sa te organizezi cu 2 luni inainte. Daca stii ca urmeaza sa te muti peste 2 luni, incearca sa faci un inventar al tuturor lucrurilor pe care le ai in casa. Fa-ti o lista cu tot ceea ce iei cu tine si cu tot ceea ce urmeaza sa arunci. Este momentul perfect pentru a scapa de o multime de lucruri inutile pe care nu le-ai folosit de multa vreme. Daca vrei sa fii foarte organizat incearca sa iti faci un caiet unde sa notezi toate lucrurile importante. Tot cu 2 luni inainte de mutare poti incepe cautarile dupa o firma care sa te ajute in intregul proces.

Ce trebuie sa faci atunci cand te muti?

2. Achizitioneaza tot ceea ce crezi ca te ajuta in proces. Vei avea nevoie de cutii, de markere pentru a nota ce si unde este, de benzi scotch si de containere speciale pentru produsele fragile.

3. Fa masuratorile din noua locuinta. Incearca sa masori spatiile din noua locuinta, pentru a sti daca merita sa iei piese vechi de mobilier sau nu. Multe dintre probleme apar din cauza faptului ca unele piese nu incap sau nu se potrivesc.

4. Consuma toata mancarea congelata pe care o ai. Nu merita sa cari cu tine carne si legume congelate, asadar, daca pastrezi produse congelate, este bine sa le consumi.

5. Ambaleaza totul in cutii si pune etichete clare cu ceea ce se regaseste in fiecare cutie. Organizarea este foarte importanta si te va ajuta sa economisesti extrem de mult timp. Daca nu esti organizat, este posibil sa pierzi o multime de lucruri importante.

In general, cu o saptamana inainte de mutare ar trebui sa ai totul pus la punct si sa stii ce iei si ce nu iei cu tine. Firma de mutari pe care o angajezi ar trebui doar sa te ajute sa dezmembrezi si sa asamblezi mobila pe care o muti, sa cari si sa organizezi totul in masina.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns