Cum să organizezi și să planifici o mutare

Cum să organizezi și să planifici o mutare

Indiferent de câte ori te vei muta, pare să găsești întotdeauna ceva ce ți-ai fi dorit să faci altfel. Am creat acest ghid pentru a te ajuta să te pregătești pentru mutare.

  Pregătirea și să planificarea mutării

Înainte de a face orice altceva, primul lucru din lista ta ar trebui să fie să te pregătești pentru mutare, creând un plan care să te asigure că totul va decurge bine. De asemenea, va ajuta la ameliorarea stresului și totodată te va ajuta să treci peste această perioadă fără prea multe frustrări.

Cum să organizezi și să planifici o mutare

Crearea unui program

Mutarea este complicată și are mulți pași pe care trebuie să îi faci. Pentru a te ajuta să rămâi organizat, este ideal sa creezi un  program de mutare, cu sarcini pe care trebuie să le finalizeze, pentru a te asigura că ești gata la sosirea camionului.

Setarea bugetului de mutare

Unul dintre pașii pe care oamenii tind să nu-l facă este să creeze un buget pentru mutare. Cu toate că majoritatea dintre noi nu preferă să se gândească la bugete, trebuie reținut că acest pas te va ajuta să economisești bani și să te asiguri că mutarea nu te va costă mai mult decât îți poți permite.

Sortează, sortează, sortează

Mutarea este momentul perfect pentru a sorta lucrurile și a decide ce trebuie mutat și cum vei decide sa muți obiecte prețioase precum operele de artă. Cum să decizi ce ar trebui să rămână și ce ar trebui să plece nu este deloc ușor. Nu ezita să ceri ajutorul celor dragi, cu siguranță îți va fi mai ușor să dai lucrurile de care nu mai ai nevoie rudelor sau prietenilor.

Încearcă să economisești

Așadar, odată ce ai creat bugetul pentru mutare, următorul pas este să analizezi modalitățile de a economisi bani, care includ asigurările că nu vei cheltui mai mult decât ai planificat.

Cum să organizezi și să planifici o mutare

Cum să te descurci cu stresul când te muți într-o casă nouă

Mutarea este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le vei face vreodată. Majoritatea oamenilor simt stresul din momentul luării deciziei, de la prima cutie  împachetată. Dă-ți timp să te acomodezi cu toate schimbările ce se vor ivi și cu siguranță veți trece cu brio peste încercări.

Acordă-ți timp!

Timpul nu este întotdeauna în controlul nostru. Uneori, mutarea poate fi imprevizibilă, forțându-te să te muți în ultimul moment și trebuie să acționezi rapid. Dacă poți planifica, încearcă să îți oferi cel puțin opt săptămâni. Cel mai bine este să planifici pentru 12.  Dar totul se poate face fără prea mult stres în opt săptămâni.

Organizează-te

Cum am menționat anterior, pentru a rămâne organizat în timpul mutării, fă-ți o listă cu toate sarcinile pe care trebuie să le faci, apoi încearcă  să le împarți în săptămâni, permițându-ți să ai suficiente zile pentru a finaliza totul din listă. Dacă nu ești sigur de unde să începi, consultă un planul de 8 săptămâni.

Vei trăi în haos o perioadă, cu cutii peste tot și lucruri care se simt în afara controlului. Este normal să te enervezi când nu găsești ce ai nevoie în marea de bagaje; amintește-ți doar să îți consulți  listele. Mutarea este făcută, chiar dacă mai sunt multe de făcut, se va termina. Dă-i timp.

Despre autor

admin administrator

1 comentariu până acum

Tractarea unui autovehicul a cărui servodirecție nu funcționează e un risc asumat? ⋆ IRS Relo – Servicii generale de mutariPublicat pe5:20 pm - dec. 17, 2019

[…] autovehiculul ce urmează a fi mutat are probleme cu servodirecţia, motorul și frânele sunt de asemenea afectate, rezultând în […]

Lasă un răspuns