Greseli pe care sa le eviti daca te muti in perioada pandemiei de coronavirus

Greseli pe care sa le eviti daca te muti in perioada pandemiei de coronavirus

Te muti in perioada coronavirusului? Stim ca nu toate mutarile pot fi amanate. Uneori, trebuie sa te muti pur si simplu – indiferent de ce se intampla in lume. Din fericire, exista o serie de moduri prin care iti poti mentine familia in siguranta si sanatoasa in timp ce trebuie sa treci prin acest proces amplu al mutarii in perioada coronavirusului.

Pentru a evita infectia sau raspandirea Covid-19 in timpul mutarii la noua locuinta, asigura-te ca eviti aceste greseli din randurile de mai jos.

Nu te interesezi de masurile de siguranta pe care le folosesc angajatii firmei de mutari la care apelezi pentru a-ti transporta lucrurile la noua locuinta.

Conform OMS, acest virus se raspandeste in principal prin contact direct de la persoana la persoana si poate fi raspandit chiar si de catre persoanele asimptomatice. Din acest motiv, este important sa ii intrebi pe angajatii firmei de mutari cu care vei intra in contact daca folosesc un echipament de protectie si ce alte practici preventive folosesc pentru a se proteja pe ei insisi si pe clientii lor.

Greseli pe care sa le eviti daca te muti in perioada pandemiei de coronavirus

Nu porti masca si manusi de protectie.

Indiferent daca apelezi la ajutorul unor specialisti in mutari sau te muti de unul singur, este foarte important sa porti echipament de protectie atunci cand te deplasezi in timpul pandemiei de coronavirus. Acest echipament ar trebui sa includa manusi de unica folosinta, masca chirurgicala si invelis de incaltaminte si este esential in prevenirea aducerii virusului in noua locuinta. Pe langa purtarea echipamentului de protectie, este important sa mentii o distanta de cel putin 2 metri intre tine si persoanele care te vor ajuta sa te muti.

Uiti sa oferi dezinfectant sau posibilitatea de a se spala pe maini angajatilor firmei de mutari.

Spalarea si dezinfectarea mainilor este cea mai buna modalitate de a preveni raspandirea unei infectii virale. Asadar, nu uita sa te speli pe maini si sa iti dezinfectezi mainile cat mai des in timpul procesului mutarii. La fel de important este sa le oferi angajatilor firmei de mutari dezinfectant, sapun si un prosop de hartie la baie si la bucatarie atunci cand sunt in casa ta si te ajuta sa demontezi mobila si sa impachetezi lucrurile pe care vrei sa le muti.

Cand te muti la noua locuinta, este de asemenea o idee buna sa instalezi un aparat de igienizare pentru maini pentru oricine intra in casa.

Nu amani mutarea daca te simti rau.

Te simti rau? Corpul tau a inceput sa dezvolte simptome ale coronavirusului (tuse, respiratie ingreunata, dureri de gat, febra, dureri musculare, frisoane, etc.)? Atunci auto-izolarea este cea mai buna modalitate de a evita raspandirea bolii catre altii. Daca ai facut deja planificarea mutarii impreuna cu o firma de mutari, iti recomandam sa amani mutarea (daca este posibil) pentru a evita sa intri in contact cu alte persoane.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns