Cum sa iti protejezi piesele de mobilier atunci cand te muti

Cum sa iti protejezi piesele de mobilier atunci cand te muti

Indiferent ca angajezi profesionisti, apelezi la ajutorul familiei sau al prietenilor sau o faci de unul singur, mobilierul trebuie sa fie intotdeauna manipulat cu grija in timpul unei mutari. Cu siguranta, iti doresti ca atunci cand ajungi la noua locuinta, articolele tale cele mai scumpe (si grele) sa nu fie deteriorate. Fara a lua precautiile corespunzatoare, mobilierul din lemn poate fi zgariat, tapiteria poate fi rupta, iar sticla se poate sparge.

Afla, mai jos, cum sa iti protejezi mobilierul in fiecare etapa a mutarii.

Din fericire, tinand cont de cateva trucuri usoare, iti poti muta mobilierul fragil fara a-ti face griji ca vor exista daune potentiale.

Demonteaza tot mobilierul care permite acest lucru.

Pentru a fi cat mai usor manevrabil, mobilierul trebuie sa fie cat se poate de usor. Asadar, scoate toate rafturile si piesele ce pot fi detasabile, demonteaza usile, atat pe cele cu geam, cat si pe cele simple, pentru a usura transportarea mobilierului.

Cum sa iti protejezi piesele de mobilier atunci cand te muti

Dispozitivele ajutatoare pot fi de mare folos.

De regula, obiectele grele, voluminoase, din lemn masiv sau din MDF, sunt dificil chiar si sa le muta din locul in care erau pozitionate, ca sa nu pomenim de transportarea lor la o alta adresa. In asftel de cazuri, carucioarele pe rotile speciale pentru mutari de mobila sunt perfecte. Daca vei apela la o firma de mutari de mobila, angajatii acesteia, in mod cert, vor avea un astfel de dispozitiv la dispozitie. Cu toate acestea, daca nu dispui de un carucior pe rotile si daca nu apelezi la specialistii in mutari de mobila, poti incerca sa plasezi sub obiectul de mobilier mutat un covor sau un material textil pentru a favoriza alunecarea. In plus, folosind un material textil vei preveni zgarierea parchetului.

Atentie la partea mai grea a mobilierului!

Trebuie sa tii cont de faptul ca nu toate piesele de mobilier sunt simetrice in ceea ce priveste greutatea. Incearca sa iti dai seama unde se concentreaza greutatea mobilierului, pentru ca acel loc va trebui impins, nu tras.

In cele din urma, mutarea nu ar trebui sa fie o treaba stresanta. Scoate grijile din ecuatie ambaland, securizand si miscand in mod corespunzator intregul mobilier. Dar cel mai bine este totusi sa apelezi la ajutorul unor specialisti in mutari mobila sau al unor prieteni pentru a evita orice dauna sau, mai rau, sa te ranesti.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns